Du kan själv boka ditt boende hos oss för juni, juli och augusti via vår onlinebokning. 
Du kan även mejla oss på info@gustafsberg.se. Telefontid månd-tors: 10-12. Tel: 0522-152 00. 

Vid vattnet ligger vårt stora vandrarhem. Här bor du enkelt och prisvärt med vattenkluck utanför fönstret.

 

Varmbadhuset

 

Sedan 1984 är det anrika varmbadhuset vandrarhem och här bor du i de gamla omgjorda badhytterna. Närmare vattnet går inte att komma och mer fantastisk utsikt är svårt att hitta.

I Vandrarhemmet finns 13 rum och nästan alla vetter ut mot havet. Här har vi plats för 38 gäster i våningssängar fördelade på ett 5-bäddsrum, fyra 4-bäddsrum, ett 3-bäddsrum, samt sju 2-bäddsrum. I korridoren finns det gemensamma duschrum, ett för damer och ett för herrar, och flera toaletter.

I huset finns också tvättstuga, TV-rum och trådlöst internet. Men kanske är det allra bästa med Vandrarhemmet den långa träverandan, som vetter ut mot havet. En perfekt plats att sitta på en ljummen sommarkväll.

Tvärs över gården hittar du vårt stora gästkök, som är ett eget hus. I köket är det plats för ca 35 personer och där finns det mesta du behöver för att fixa mat. Här sitter du bra på glasverandan med spanläge över alla förbipasserande eller så flyttar du ut i det gröna.

För den historiskt intresserade finns ett badrum bevarat i Vandrarhemmet, som det såg ut för ett par hundra år sedan, och många är de besökare som ”vill se på träbadkaret” en sommardag.

Det ingår ingen frukost utan gästen köper frukost på mysiga och populära Café Snäckan på området eller använder sig av vårat gästkök. 

 

Klicka på Vandrarhemmet för att se bilder.Det gamla fattigbadhuset är ett litet hus precis vid ångbåtsbryggan. 

 

Sjöstugan

 

Sjöstugan ligger precis intill den lilla ångbåtsbryggan där Skärgårdsbåtarna lägger till sommartid. Det är ett charmigt, men enklare boende än Vandrarhemmet. Dock lika härligt naturnära.

Beroende på i vilket rum du bor kan du bara några meter från ditt fönster se människor som badar vid Sörkullen, promenerar på Strandpromenaden eller båtresenärer som anländer med Skärgårdsbåtarna. På sommaren är det mycket som händer kring husknuten.

I Sjöstugan, som en gång i tiden var fattigbadhus, finns det plats för 15 gäster i våningssängar i tre 3-bäddsrum och tre 2-bäddsrum. Alla rummen är lite olika och lite sneda och vinda, men för dig som tycker att priset och mysfaktorn är viktigare än högsta standard, är detta ett utmärkt alternativ.

Det finns inte rinnande vatten i Sjöstugan, utan för dusch och toalett får du gå till Vandrarhemmet, som ligger 50 meters promenad bort.

Notera: De flesta av våra byggnader på området är kulturhistoriska byggnadsminnen som gör att vi inte kan bygga om och ändra hur som helst, därav den enklare standarden i Sjöstugan. Genom att vi försöker bevara byggnaderna såsom de var förr blir också vårt boende till ett historiskt intressant badortsboende, ett kulturarv, där man som gäst får uppleva en unik atmosfär från en svunnen tid.

Det ingår ingen frukost utan gästen köper frukost på mysiga och populära Café Snäckan på området eller använder sig av vårat gästkök. 

 

Klicka på Sjöstugan för att se bilder.I Annexet, som ligger en bit bort från vattnet, finns boende för tio personer.   

 

Annexet är öppet året runt men måste förbokas

 

150 meter från vattnet ligger Annexet. I den gula tegelvillan finns fem 2-bäddsrum, ett kök och ett allrum med TV. Ett boende där rummen är lite större och som kan passa dig som inte vill sova i våningsäng.

Annexet är det enda av våra hus som är öppet året runt. På sommaren är det ett mycket omtyckt boende, men även efterfrågat utanför säsongen.

På veckorna under vinterhalvåret bor här ofta gäster som är på arbete i Uddevalla och under helgerna bokar andra gäster, som istället för hotell väljer vandrarhem för sin vistelse. Vi har många stamgäster som ständigt återkommer.

Annexet är ett hus med relativt enkla rum, så dusch och toalett finns i korridoren.

Här bor du bra, utan att det kostar för mycket och oavsett årstid finns knappast trevligare och mer rogivande miljö än den du får här på Gustafsberg.

Det ingår ingen frukost utan gästen köper frukost på mysiga och populära Café Snäckan på området eller använder gästköket. 

 

Klicka på Annexet för att se bilder.
I Tvåan har många prominenta gäster bott på den tiden Gustafsberg var Sveriges främsta badort.    

 

Badhotellet Tvåan

När kungligheter och överklass kom till Gustafsberg för 200 år sedan för att bada hälsobad, dricka brunn och roa sig i Societetssalongen, då var det bland annat i Tvåan de bodde. Även idag är det lilla hotellet ett väldigt fint boende.

På en höjd, vid det som kallas Skvallertorget, ligger den röda längan från 1830-talet. Huset har två ingångar där det i vardera finns två dubbelrum och två enkelrum.

De ljusa, rymliga dubbelrummen erbjuder en magnifik utsikt över havet och är inredda i gammaldags stil. Här har den historiska prägeln bevarats med antika möbler, spetsgardiner och vackert slipade trägolv. Badrummen däremot är moderna med dusch och toalett.

Även du som väljer ett av våra enkelrum får ett charmigt och prisvärt boende. I rummen är det handfat och spegel, men precis utanför dörren finns ett fräscht duschrum med toalett.

Notera att Badhotellet är av enklare hotellstandard i enlighet med badortens tradition.

De flesta av våra byggnader på området är kulturhistoriska byggnadsminnen vilket innebär att vi inte får bygga om och ändra något utan särskilt tillstånd, därav den enklare standarden. Genom att bevara byggnaderna såsom de var förr förblir också vårt boende till ett historiskt intressant badortsboende, ett kulturarv, där man som gäst får uppleva en unik atmosfär från en svunnen tid.

Det ingår ingen frukost utan gästen köper frukost på mysiga och populära Café Snäckan på området eller använder sig av vårt gästkök. 


Klicka på Tvåan för att se bilder.

Slottet är ett av Sveriges äldsta badhotell och här kan vi erbjuda ett riktigt fint boende.  

Badhotellet Slottet

Ungefär vid samma tid som Tvåan byggdes, kring 1830, stod även Slottet färdigt. Byggnaden var påkostad och också den blev ett gästhus för dåtidens badgäster.

I Slottet, som nyligen byggts om och renoverats, finns fyra dubbelrum på första våningen och tre dubbelrum, samt en enklare svit på övervåningen. De nya rummen är alla unika och har fått behålla den autentiska karaktären från förr. Tapeterna är nytryck efter äldre modell, och de gamla golvtiljorna och kakelugnarna finns kvar.

Hotell Slottet har något enklare standard än grannhuset Tvåan. Handfat och spegel finns på rummen, medan gemensam dusch och toalett är i hallen.

I huset finns också ett visningsrum med de berömda, handmålade kinesiska rispapperstapeterna från 1700-talet.

Notera att Badhotellet är av enklare hotellstandard i enlighet med badortens tradition.  

De flesta av våra byggnader på området är kulturhistoriska byggnadsminnen vilket innebär att vi inte får bygga om och ändra något utan särskilt tillstånd, därav den enklare standarden med wc/dusch i korridoren på hotell Slottet. Genom att vi försöker bevara byggnaderna såsom de var förr förblir också vårt boende till ett historiskt intressant badortsboende, ett kulturarv, där man som gäst får uppleva en unik atmosfär från en svunnen tid.

Det ingår ingen frukost utan gästen köper frukost på mysiga och populära Café Snäckan på området eller använder sig av vårt gästkök. 


Klicka på Slottet för att se bilder.


Vill du boka våra Upplevelsepaket där boende i vandrarhem samt kajakupplevelse ingår titta vidare under "Se & göra" för mer info om våra paket.

 

           

  Gustafsbergsstiftelsen, Gustafsberg 413, 451 91 Uddevalla  |  +46 (0)522-152 00  |  info@gustafsberg.se