"Att lära sig att paddla är enkelt, och att gå en grundkurs är en perfekt början. Stiltje – Grundkurs motsvarar Paddelpassets gula nivå och kan vara starten på en livslång kärlek."
 

 

Upplägg:
Måndag em: Checka in och installera dig på Gustafsbergs havsnära anrika varmbadhus/vandrarhem dagen innan upplevelsen.
Tisdag kl 09: Samling Upplevelsebolaget på området där ni får en heldag att lära känna kajaken här i viken.
Efter kurs promenerar ni den korta vägen tillbaka till vandrarhemmet där det ingår ytterligare en övernattning där ni checkar ut onsdag fm.

Lakan/handdukar tar ni med själva eller hyr på plats 130kr/persAtt lära sig att paddla är enkelt, och att gå en grundkurs är en perfekt början. Stiltje – Grundkurs motsvarar Paddelpassets gula nivå och kan vara starten på en livslång kärlek.Upplägg:UUpplägg:Upplägg:Upplägg:Vandrarhemmet 2-bäddsrum + grundkurs Kajak TISDAGAR inklusive boende måndag-onsdag.

GRUNDKURS KAJAK INKL. BOENDE:

I samarbete med Upplevelsebolaget erbjuder vi grundkurs Kajak TISDAGAR inklusive boende på 2-bäddsrum på Vandrarhem måndag-onsdag.

Upplägg:

Måndag em: Checka in och installera dig på Gustafsbergs havsnära anrika varmbadhus dagen innan upplevelsen.
Tisdag kl 09: Samling Upplevelsebolaget på området där ni får en heldag att lära känna kajaken här i viken.
Efter kurs promenerar ni den korta vägen tillbaka till vandrarhemmet där det ingår ytterligare en övernattning där ni checkar ut onsdag fm.

(Lakan/handdukar tar ni med själva eller hyr på plats 130kr/pers).

Pris för 1 person: 
2.400,00 kr

Pris för 2 personer: 4.300,00 kr

     

"Att möta fria, vilda djur i deras naturliga livsmiljö är alltid en stor upplevelse. Att göra det från en kajak är oförglömligt. Vi ger oss ut på en stillsam resa till sälarnas hem, och gör vårt bästa för att leta upp några av de c:a 12.000 knubbsälar som lever längs Bohusläns kust"

 

 

 

PADDLA MED SÄLAR INKL. BOENDE:
I samarbete med Upplevelsebolaget erbjuder vi grundkurs Kajak TORSDAGAR inklusive boende på 2-bäddsrum på Vandrarhem onsdag-fredag.

Upplägg:

Onsdag em: Checka in och installera dig på Gustafsbergs havsnära anrika varmbadhus dagen innan upplevelsen.
Tordag kl 09: Avfärd med Upplevelsebolaget på området och en heldag ute tills havs med kajaken i kända sältrakter.
Efter hemkomst till Upplevelsebolaget vandrar ni den korta vägen tillbaka till vandrarhemmet där det ingår ytterligare en övernattning där ni checkar ut fredag fm.

(Lakan/handdukar tar ni med själva eller hyr på plats 130kr/pers).

Pris för 1 person:  
2.600,00 kr
Pris för 2 personer: 
4.700,00 kr
     

 

 

 

Hur du bokar våra Upplevelsepaket:

1. Klicka på Boka Boende och sök upp en valfri ledig måndag samt två nätter för grundkurs kajak eller sök upp valfri ledig onsdag samt två nätter för paddla med sälar. Välj antal personer och sök ledigt datum. När du hittat ledigt datum, Klicka på bokningsknappen "Välj" under upplevelspaketet och fyll i formuläret steg för steg tills bokningen är klar.

2. OBS! Vi behöver kontrollera att det finns tillgänglighet för din bokning först. Om det finns tillgänglighet kommer vi sända en faktura separat till din e-post som du betalar in. När betalningen är gjord blir din bokning definitiv. Finns det inte tillgänglighet kommer vi meddela dig det.

3. Läs våra bokningsvillkor här: 

Vid eventuell avbokning av paketen måste du maila in det till oss på info@gustafsberg.se. 

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss.

 

     

 

 

  Upplevelsebolaget, Gustafsberg
Vandra, klättra, paddla kanot eller gör ett besök i Sveriges roligaste lada. I ladan, som är bokningsbar för grupper, finns 600 kvadratmeter äventyr och upplevelser. För mer information ring 0522-131 00 eller gå in på www.upplevelsebolaget.se.
     

  Sol och bad
Kring Gustafsberg finns många badställen, såväl sandstränder, gräsbackar som klippbad. Sörkullen, Lindesnäs, Skeppsviken och Bodele är några av dem. På det stora grönområdet, Landbadet, finns även flera bassänger, fotbollsplaner, lekplats, duschar och toaletter.
     

 

Promenad
Strandpromenaden mellan Gustafsberg och Uddevalla blev redan från början, år 2006, en succé och där vimlar av människor en sommardag. En promenad, som slingrar sig mellan små badvikar och bohuslänska klippor, där en del utgörs av en 550 meter lång träbrygga. Längs vägen finns informationstavlor om vattenlivet i Byfjorden. Har du tur kanske du får se en simmande val.

     


Vandring - "Jorden Runt"

Ny spännande vandring för både barn och vuxna finns att upptäcka på Gustafsberg. 
(färdigställd maj 2020)  Karta över vandringsslingan "Jorden runt" finner du här!

   

  Skärgårdsbåtarna
Med de vita båtarna kan du åka till Smögen, Lysekil eller Käringön. Du kan också hoppa på vid ångbåtsbryggan på Gustafsberg och ta en rundtur bland badbryggorna i Byfjorden. För mer information ring 0522- 69 84 80 eller gå in på www.skargardsbatarna.com.
     

 

 

Häng med på guidad tur på området med Bohusläns guider - En unik miljö och hälsobringade vatten.
Gustafsberg är Sveriges äldsta bad- och kurort med anor från 1700-talet. Här har drottningar badat, societeten umgåtts och ungdomar flörtat med varandra. Det var också här som makarna Knape startade Sveriges första internatskola för pojkar 1776 och som lever vidare i Gustafsbergsstiftelsen än idag. Här finns mycket spännande historia och vacker arkitektur. Välkommen till den unika, välbevarade badortsmiljön med sina tidstypiska byggnader. Vi har olika förslag på guidade turer och vi bjuder på det- ännu idag- hälsobringade vattnet! Välkommen att kontakta våra guider: 
Anette Bargel, https://bohuslanguide.se/anette-bargel
Malin Bergenhim, https://bohuslanguide.se/malin-bergenheim
Carina Gustavsson-Öberg, https://bohuslanguide.se/1-carina-gustavsson 
Regina Cederfeldt, https://bohuslanguide.se/regina-cederfeldt

     


  Nordens Ark vid Åby säteri
Här kan du stifta bekantskap med snöleoparder och vargar, fåglar och amfibier, exotiska tigrar eller små gotlandskaniner. Nordens Ark är de utrotningshotade djurens park och där finns ett 60-tal olika arter från världens alla hörn. För mer information gå in på www.nordensark.se.
     

  Bohusläns museum i Uddevalla
Upplev mer av Bohusläns mångfald, konst och historia. Museet, som är gratis, är mycket välbesökt och bjuder på allehanda aktiviteter. Där finns också en restaurang bara ett stenkast från vattnet. För mer information gå in på www.bohuslansmuseum.se.


 

Liseberg
Nordens största nöjespark är värt ett besök. I parken finns en mängd åkattraktioner och här kan du njuta av hundratusentals vackra blommor, underhållning, mat och dryck, och mycket mera. På Liseberg finns något som passar för både stora och små. För mer information gå in på www.liseberg.se.
     

  Shopping
Längs gågatan i Uddevalla ligger butiker, caféer, restauranger av olika slag. Önskas ett större utbud av shopping finns Torps Köpcentrum 7 kilometer norr om stan, det är ett av Sveriges största och mest välbesökta. Här finns alla de stora kedjorna, IKEA och mängder av fackbutiker.
      

 

 

 

 

           

  Gustafsbergsstiftelsen, Gustafsberg 413, 451 91 Uddevalla  |  +46 (0)522-152 00  |  info@gustafsberg.se